30 najdrahších plemien psov na svete




Existuje dôvod, prečo ich nazývame najlepšími priateľmi človeka. Môžeme sa naučiť veľa vecí zo správania psa, jeho osobnosti, vytrvalosti a čo je najdôležitejšie, z ochoty poskytnúť členom rodiny bezpodmienečnú lásku, lojalitu a spoločnosť až do posledného dychu. Pochádzate z dlhého dňa v práci. Cítite sa frustrovaní a vystresovaní, pravdepodobne sklamaní z toho, ako prešiel deň. Váš pes vás nebude súdiť, bez ohľadu na situáciu, bude tu pre vás, vrtí chvostom s veľkým nadšením a je pripravený vás naplniť teplom a šťastnými myšlienkami.

Avšak, ak ste nováčik pri výchove psa, alebo uvažujete stať sa majiteľom psa, tam sú niektoré veci, ktoré potrebujete vedieť. Za predpokladu, že ste urobili zrelý, dobre-premyslený výber tým, že pôjdete na taký veľký krok, pravdepodobne ste nevzali do úvahy niektoré ďalšie technické aspekty, ako je starostlivosť, zdravotnej starostlivosti, atď. Tiež zistíte, že existuje veľa psích plemien z čoho vyberať a nájsť ten, ktorý vám vyhovuje najlepšie, ale niektoré sú drahšie ako ostatné. Nielen z hľadiska kúpnej ceny, ale aj výdavkov na vašu starostlivosť.




V tomto zozname nájdete najdrahšie psie plemená na svete, pokiaľ ide o cenu, náklady na starostlivosť a zdravotné náklady v priemere. A pamätajte si, že aj keď hovoríme o živé stvorenie, niekto, kto bude zdieľať váš dom a byť prítomný väčšinu dňa, výdavky sú niečo myslieť. Láska je, samozrejme, najvyššou prioritou a ani v porovnaní s peniazmi, ale ak chcete poskytnúť dobrú kvalitu života svojho psa a byť šťastný a zdravý po celú dobu, nemali by ste preskočiť, takže by ste mali vedieť, či si môžete dovoliť to urobiť. Poďme to zistiť!