30 najdražjih pasem psov na svetu




Z razlogom jim pravimo najboljši prijatelji. Marsikaj se lahko naučimo iz vedenja psa, njegove osebnosti, vzdržljivosti in, kar je še pomembneje, voljo, da svojim družinskim članom do zadnjega diha zagotovimo brezpogojno ljubezen, zvestobo in držo. Prihajaš iz dolgega dela. Razočarana si in pod stresom, verjetno si razočarana nad tem, kako je dan šel mimo. Vaš pes vas ne bo sodil, ne glede na situacijo, bo ob tebi, maha z repom z veliko navdušenja in pripravljen, da vas napolni s toplino in srečnimi mislimi.

Vendar, če ste novorojenček pri vzgoji psa ali razmišljajo o tem, da bi postali lastnik psa, obstajajo določene stvari, ki jih morate vedeti. Ob predpostavki, da ste naredili zrelo, dobro premišljeno izbiro tako velik korak, verjetno niste upoštevali nekaterih bolj tehničnih vidikov, kot so negovanje, zdravstvo, itd. Prav tako boste ugotovili, da obstaja veliko pasem psov, ki jih lahko izbirate in najdete tisto, ki vam najbolj prilega, vendar so nekatere dražje od drugih. Ne samo v smislu kupne cene, ampak tudi stroškov vaše oskrbe.




Na tem seznamu boste našli najdražje pasme psov na svetu v smislu cene, negovanja stroškov in stroškov zdravja v povprečju. In ne pozabite, čeprav govorimo o živem bitju, nekdo, ki bo delil vašo hišo in bil prisoten večino dneva, stroški so nekaj, o čem lahko razmišljate. Ljubezen je seveda prednostna naloga in se sploh ne primerja z denarjem, če pa želite vašemu psu zagotoviti dobro kakovost življenja in biti ves čas srečni in zdravi, ga ne bi smeli preskočiti, zato morate vedeti, če si to lahko privoščite. Poiščimo!