De 30 dyraste hundraserna i världen
Det finns en anledning till att vi kallar dem mannens bästa vänner. Vi kan lära oss många saker av en hunds beteende, hans personlighet, hans uthållighet och, ännu viktigare, viljan att förse sina familjemedlemmar med villkorslös kärlek, lojalitet och sällskap tills deras sista andetag. Du kommer från en lång dags arbete. Du är frustrerad och stressad, förmodligen besviken över hur dagen gick. Din hund kommer inte att döma dig, oavsett situationen, kommer han att vara där för dig, vifta med svansen med stor entusiasm och redo att fylla dig med värme och glada tankar.

Men om du är en nybörjare i att höja en hund eller överväger att bli en hund ägare, det finns vissa saker du behöver veta. Förutsatt att du har gjort en mogen, väl genomtänkt val genom att gå till ett så stort steg, har du förmodligen inte tagit hänsyn till några mer tekniska aspekter av det, såsom grooming, sjukvård, etc. Dessutom kommer du att upptäcka att det finns gott om hundraser att välja mellan och hitta den som passar dig bäst, men vissa är dyrare än andra. Inte bara när det gäller köpeskillingen, men också utgifterna för din vård.
I denna sammanfattning hittar du de dyraste hundraser i världen när det gäller pris, grooming kostnader och hälsokostnader i genomsnitt. Och kom ihåg, även om vi talar om en levande varelse, någon som kommer att dela ditt hus och vara närvarande större delen av dagen, utgifter är något att tänka på. Kärlek är naturligtvis högsta prioritet och inte ens jämföra med pengar, men om du vill ge en god livskvalitet till din hund och vara glad och frisk hela tiden, bör du inte hoppa över det, så du bör veta om du har råd att göra det. Låt oss ta reda på det!