Mesta, ki niso nikoli obstajala, ampak obsedena s svetom





Mesta, ki niso nikoli obstajala, so tekla po rekah črnila in postala mesta čaščenja. Potem ne bi smelo biti presenečenje, da imajo v literaturi pomemben pomen. Govorimo o mestih, ki so preganjala svet.

1. Atlantida, eno od znanih mest, ki nikoli niso obstajala

Atlantida je verjetno najbolj viden primer izgubljene civilizacije, ki je pritegnila zanimanje arheologov. Platon je o tej civilizaciji govoril že v svojih dialogihTimeo in Critias, ki bi bila menda bolj napredna. Možno je, da je bil to eden od načinov za identifikacijo tako imenovanih ” peoples of the sea”. V vsakem primeru je to ena najbolj sledilih fantastičnih hipotez. Množica kongresov in dogodkov je potekala za identifikacijo domnevne lokacije, ne da bi prišli do sklepov.




 

2. Camelot

Kralj Arthur je eden od ikonskih likov angleške mitologije. Camelot bi bil njegovo kraljestvo in obsegal njegov grad in poslopja. Resnica je, da so ljubitelji fantazijske literature poznavalci tega mesta, ki se prvič omenja v 12. stoletju v pesmi Lancelot, vitez vagona Chretien de Troyes. Lokacije ni mogoče natančno določiti, vendar bi bila v Angliji. Sklicevanje na to populacijo lahko najdete v različnih pesmih, romanih, stripih in filmskih produkcijah.