Mestá, ktoré nikdy neexistovali, ale posadnuté svetom





Mestá, ktoré nikdy neexistovali, prebehli rieky atramentu a stali sa miestami bohoslužieb. Nemalo by teda byť žiadnym prekvapením, že sa im v literatúre prikladá životne dôležitý význam. Hovoríme o niektorých mestách, ktoré prenasledovali svet.

1. Atlantis, jedno zo slávnych miest, ktoré nikdy neexistovalo

Atlantis je pravdepodobne najviditeľnejším prípadom stratenej civilizácie, ktorá pritiahla záujem archeológov. Platón už hovoril o tejto civilizácii vo svojich dialógochTimeo a Critias, ktoré by boli údajne pokročilejšie. Je možné, že to bol jeden zo spôsobov, ako identifikovať takzvané “národy mora”. V každom prípade je to jedna z najsledovanejších fantastických hypotéz. Na identifikáciu údajného miesta sa konali davy kongresov a podujatí bez toho, aby sa dospelo k žiadnym záverom.




 

2. Kamelot

Kráľ Artuš je jednou z ikonických postáv anglickej mytológie. Kamelot by bol jeho kráľovstvom a zahŕňal jeho hrad a prístavby. Pravdou je, že milovníci fantazijnej literatúry sú znalci tejto stránky, ktorí sa prvýkrát spomínali počas 12. Miesto nie je možné presne určiť, ale bolo by to v Anglicku. Odkazy na túto populáciu nájdete v rôznych básňach, románoch, komiksoch a filmových produkciách.