Städer som aldrig existerat men besatt världen

Städer som aldrig existerat har drivit floder av bläck och blivit platser för dyrkan. Det borde därför inte komma som någon överraskning att de får en avgörande betydelse i litteraturen. Vi pratar om några städer som har hemsökt världen.

1. Atlantis, en av de berömda städerna som aldrig existerat

Atlantis är utan tvekan det mest synliga fallet av förlorad civilisation som har lockat arkeologers intresse. Platon har redan talat om denna civilisation i sina dialogerTimeo och Critias som förmodligen skulle vara mer avancerade. Det är möjligt att detta var ett av sätten att identifiera de så kallade “Havens folk”. I vilket fall som helst är detta en av de mest följda fantastiska hypoteserna. Folkmassor av kongresser och evenemang har hållits för att identifiera den påstådda platsen utan att dra några slutsatser.
 

2. Camelot (på andra)

Kung Arthur är en av de ikoniska karaktärerna i engelsk mytologi. Camelot skulle bli hans rike och omfatta hans slott och uthus. Sanningen är att älskare av fantasilitteratur är kännare av denna webbplats som nämns för första gången under 1100-talet i dikten Lancelot, riddaren av chretien de Troyes vagn. Platsen kan inte bestämmas exakt, men det skulle vara i England. Du kan hitta referenser till denna befolkning i olika dikter, romaner, serier och filmproduktioner.