Steden die nooit hebben bestaan maar de wereld achtervolgden

De steden die nooit hebben bestaan, hebben rivieren van inkt doen vloeien en zijn plaatsen van aanbidding geworden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zij in de literatuur een hoofdrol krijgen toebedeeld. Hier zijn enkele van de steden die de wereld hebben achtervolgd.

1. Atlantis, een van de beroemde steden die nooit bestaan hebben

Atlantis is wellicht het meest zichtbare geval van een verloren beschaving die de belangstelling van archeologen heeft gewekt. Plato sprak reeds over deze zogenaamd meer geavanceerde beschaving in zijn dialogen Timaeus en Critias. Het is mogelijk dat dit een van de manieren was om de zogenaamde “Zeevolkeren” te identificeren. Hoe dan ook, dit is een van de meest gevolgde fantastische hypothesen. Vele congressen en manifestaties zijn gehouden om de vermeende plaats te identificeren, zonder tot een conclusie te komen.
 

2. Camelot

Koning Arthur is een van de iconische figuren uit de Engelse mythologie. Camelot zou zijn koninkrijk worden en zou zijn kasteel en bijgebouwen omvatten. Zeker is dat liefhebbers van fantasieliteratuur bekend zijn met deze plaats die voor het eerst in de twaalfde eeuw wordt genoemd in het gedicht Lancelot, de ridder van de kar van Chretien de Troyes. De locatie kan niet precies worden bepaald, maar het zou in Engeland zijn. In verschillende gedichten, romans, stripverhalen en filmproducties zijn verwijzingen naar deze stad te vinden.