De 30 duurste hondenrassen ter wereld




Er is een reden waarom we ze de beste vriend van de mens noemen. We kunnen veel leren van het gedrag, de persoonlijkheid, het uithoudingsvermogen van een hond en, het belangrijkste, de bereidheid om familieleden te voorzien van onvoorwaardelijke liefde, loyaliteit en gezelschap tot aan hun laatste ademtocht. Je komt van een lange dag werk. Je voelt je gefrustreerd en gestrest, waarschijnlijk teleurgesteld door de manier waarop de dag verliep. Uw hond zal u niet beoordelen, ongeacht de situatie, hij zal er voor u zijn, kwispelend met groot enthousiasme en klaar om u te vullen met warmte en vrolijke gedachten.

Als u echter nieuw bent in de hondenfokkerij of overweegt om eigenaar te worden van een hond, dan zijn er bepaalde dingen die u moet weten. Ervan uitgaande dat u een volwassen en doordachte keuze hebt gemaakt bij het uitvoeren van zo’n grote stap, heeft u waarschijnlijk geen rekening gehouden met enkele meer technische aspecten ervan, zoals verzorging, gezondheidszorg, enz. Ook zult u merken dat er genoeg hondenrassen zijn om uit te kiezen om degene te vinden die het beste bij u past, maar sommige zijn duurder dan andere. Niet alleen wat betreft de aankoopprijs, maar ook wat betreft de kosten van hun verzorging.




In deze lijst vindt u de duurste hondenrassen ter wereld in termen van prijs, verzorgingskosten en gezondheidskosten gemiddeld. En vergeet niet, hoewel we het hebben over een levend wezen, iemand die je huis deelt en het grootste deel van de dag aanwezig is, zijn uitgaven iets om over na te denken. Liefde heeft natuurlijk de hoogste prioriteit en is niet eens te vergelijken met geld, maar als u uw hond een goede kwaliteit van leven wilt bieden en ervoor wilt zorgen dat hij de hele tijd gelukkig en gezond is, moet u het niet achterwege laten, dus zoek uit of u het zich kunt veroorloven. Laten we het uitproberen!