Kaupunkeja, joita ei ole koskaan ollut olemassa, mutta joiden pakkomielle
Kaupungit, joita ei koskaan ollut olemassa, ovat saaneet mustejoet virtaamaan ja niistä on tullut palvontapaikkoja. Ei siis ole yllättävää, että niille annetaan kirjallisuudessa suuri merkitys. Seuraavassa on muutamia kaupunkeja, jotka ovat kummitelleet maailmassa.

1. Atlantis, yksi kuuluisista kaupungeista, joita ei koskaan ollut olemassa.

Atlantis on ehkä näkyvin tapaus kadonneesta sivilisaatiosta, joka on herättänyt arkeologien kiinnostuksen. Platon puhui tästä oletettavasti kehittyneemmästä sivilisaatiosta jo dialogeissaan Timaios ja Kritias. On mahdollista, että tämä oli yksi tapa tunnistaa niin sanotut “merikansat”. Joka tapauksessa tämä on yksi yleisimmin noudatetuista fantastisista hypoteeseista. Monia kongresseja ja tapahtumia on järjestetty oletetun paikan tunnistamiseksi, mutta mitään ei ole saatu aikaan.
 

2. Camelot

Kuningas Arthur on yksi englantilaisen mytologian ikonisista hahmoista. Camelot olisi hänen valtakuntansa, johon kuuluisi hänen linnansa ja ulkorakennuksensa. Varmaa on, että fantasiakirjallisuuden ystävät tuntevat tämän paikan, joka mainittiin ensimmäisen kerran kahdellatoista vuosisadalla Chretien de Troyesin kärryn ritari Lancelotin runossa. Sijaintia ei voida tarkalleen määritellä, mutta se sijaitsisi Englannissa. Kaupunkiin viitataan useissa runoissa, romaaneissa, sarjakuvissa ja elokuvissa.